Салауатты апта !

Біз бұған дейін тұзды тұтыну, оның зияны және денсаулыққа пайдасы туралы айтқан болатынбыз. Бірақ бұл тақырып бойынша кең ақпарат беру және халықты хабардар ету мұнымен аяқталмай, бір арта көлемінде жалғасады.

15-21 мамыр аралығында біздің мамандар тұз туралы мәлімет айтып келеді. СӨС дәрігері Майра Рыспаева медқызметуерлермен семинарлар өткізіп, тұзды тұтынудың денсаулыққа қауіп факторлары туралы айтып жатыр. Бұл өнімді тұтынуды минимумға дейін азайту бойынша ұсыныстармен бөліседі және оны не нәрсеге алмастыруға болатынына хабардар етіп жүр. Сондай-ақ, ол барлық қатысушыларға салауатты 10 санды еске салды (бұл туралы біз де жаздық 😉).

Мектептерде оқушылармен денсаулық пен салауатты өмір сашты туралы шаралар ұйымдастырылып жүр.

Кейбір мәліметтерге сәйкес, ҚР-да күн сайын жеке алынған тұрғын орта есеппен 17,8 гр Тұз тұтынады. тәулігіне (рұқсат етілген норма 5 гр аспайды).